Domeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email Hosting

Nieuw uiterlijk Outlook voor MacOSX

Nieuw uiterlijk Outlook voor MacOSX
MijnDomeinPartner

Nieuw uiterlijk Outlook voor MacOSX

Outlook van Microsoft is het bekendste en populairste Email programma. Niet alleen voor bedrijven en dus zakelijk gebruik, maar ook voor particulier gebruik blijft dit een favoriet onder de gebruikers. Een nieuw uiterlijk komt eraan voor de gebruikers van Apple MacOSX. 

Outlook is al sinds jaar en dag de keuze voor iedereen die serieus van zijn email gebruik maakt. Met niet alleen zijn geavanceerde tools voor het beheren van een agenda, het aanmaken en bijhouden van taken. Is het ook ontzettend goed in het onderdeel waarvoor het ontworpen is, mail ontvangen en verzenden. Met het nieuwe uiterlijk voor MacOSX heeft Microsoft wat meer rekening gehouden met de rest van het operating system. En zijn er een aantal zaken veranderd. Dit behandelen we in deze blog post. 

Een jaar geleden is Microsoft al begonnen met het introduceren van een preview voor de Microsoft Insiders. Hierna zijn ze met de feedback aan de slag gegaan en heeft dit uiteindelijk geleid tot de laatste update. De nieuwe update is beschikbaar voor iedereen aan het einde van oktober. Door een schuifje over te halen in de instellingen. Dan komt de nieuwe versie naar voren. In latere edities zal dit hoogstwaarschijnlijk de standaard worden. 

Ronde vormgeving en afrondingen 

Design is een van de zaken die compleet van de grond af is wederopgebouwd. Aangezien Apple natuurlijk de computer is voor creatieve is dit natuurlijk het eerste wat de meeste gebruikers opvalt. 

Apple staat bekend om design in veel plekken op de eerste plek te zetten, van het opstarten van het apparaat tot de manieren waarop bijvoorbeeld een programma geïnstalleerd dient te worden. Outlook binnen Windows heeft scherpe hoeken en ziet er in mijn optiek wat industrieel uit. Met de nieuwe vormgeving van Outlook voor Mac ziet het programma er een stuk vriendelijker uit. Dit is natuurlijk geheel eigen optiek en is afhankelijk aan jouw visie. 

Met een Exchange account van MijnDomeinPartner.nl beschik je over de beste specificaties en mogelijkheden voor een email account binnen Outlook voor Mac. Kijk nu bij ons aanbod voor email op de volgende pagina

De nieuwe Outlook versie voor Mac is speciaal ontworpen om naadloos te integreren met het Apple besturingssysteem. Met vernieuwde afrondingen in de knoppen, berichtenlijst of inbox en conversaties panel kijk je er met een nieuwe blik tegenaan. 

Het ontwerp wordt beschreven als licht, luchtig en witte achtergrond zet je werkdag voorop zonder visuele interruptie. En laat jouw dag met het ritueel van eerst een bakje koffie en de mail op een nieuwe manier beginnen. 

Verbeteringen aan het programma zelf

Outlook voor Mac is ook naast het uiterlijk verbeterd op de achtergrond. Met een snellere inlaadtijd en verbeteringen door de Microsoft Sync technologie is betere performance verzekerd en snellere responses. 

Ook is het zoeken gemakkelijker gemaakt, om nu dat eene mailtje te zoeken maken ze nu gebruik van verbeterde technologie op de achtergrond. Zodat de zoekresultaten relevanter worden dan ooit, en dus sneller en gemakkelijker een specifieke mail op te zoeken. 

MyDay is een nieuwe feature binnen Outloook voor Mac, hierin is een snel overzicht te zien van jouw dag. En kan je gelijk aan de slag wat er je die dag te wachtenstaat. MyDay laat je bepalen welke agenda’s je wilt zien, en laat je gelijk een overzicht van de aankomende twee weken zien. Met afspraken, teams meetings en taken die op je takenlijst staan. De MyDay feature laat je ook bepalen wat je hier precies in wilt zien. En is dus fijn om aan te passen naar jouw wensen of werkwijze. Zo is er ook te kiezen uit een 3daags vooruitzicht met alles wat er je te wachten staat.

People view is ook nog een functionaliteit die er bijgekomen is. Hierin kan je tussen collega’s en kennissen onderscheid maken. En je favorieten toevoegen om snel een gesprek mee te starten. Zo kan je jouw meest gebruikte contacten snel op de hoogte stellen van het laatste project waar je mee bezig bent. Of snel nog even afspreken voor een lunch met de klant. 

Gemakkelijker emailen, evenementen en personen bijhouden

Met de meerdere mail accounts die mensen vaak hebben is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. In de nieuwe Outlook voor Mac zijn mail accounts nu ook te combineren tot 1 inbox. Waar nog wel steeds het onderscheid duidelijk in te maken is. Zo hoef je niet de hele tijd te switchen van de eene email box tot de andere. En komt dit de productiveit ten goede. 

Met het zoeken naar een contact of email wordt er nu ook gebruik gemaakt van de laatste technologie van Office 365, zo wordt er met een zoekopdracht gelijk gezocht tussen al je email accounts. En kan er met de recente historie snel gezien worden wat je zoekt. En het zoeken is hierdoor een heel stuk sneller geworden. 

In de agenda zijn er een aantal verbeteringen gemaakt in het beheren van je agenda of kalender, Agenda’s zijn nu gegroepeerd in agenda’s die van jouw zijn, en die gedeeld zijn. Zo behoud je gemakkelijk het overzicht. Er is nu ook een toegewijde Teams knop die je helpt om snel een afspraak te maken, verzetten en enige mails en bestanden die gerelateerd zijn in te zien. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer onvoorbereid op een afspraak zit!

Meer custom opties en Dark mode

Binnen de nieuwe versie van Outlook voor Mac zijn ook een aantal verbeteringen aangebracht in de mogelijkheden om het aan te passen naar wens. Zo kan je in de instellingen een groot aantal opties wijzigen om voor jouw voorop te zetten wat belangrijk is. 

Een nieuwe functie die mij opvalt is dat er nu ook een dark mode aanwezig is. Oftewel een blackout functie die erg fijn is voor de nachtbrakers onder ons. Ook kunnen er swipe bewegingen ingesteld worden die je kan maken met je muis, trackpad of vinger om emails snel weg te vegen en te organiseren. Dit is natuurlijk veel makkelijker en sneller dan het selecteren, verwijderen etc. 

Ga jij al gebruikmaken van de laatste Outlook versie? Neem nu een Exchange account af bij MijnDomeinPartner.nl om optimaal gebruik hiervan te maken op al jouw apparaten!