Email instellen - Outlook app

NOOT: Microsoft Outlook voor Android is op datum van schrijven niet functionerend met email van derde partijen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van een update aan hun kant om opgelost te krijgen. En kunnen wij helaas niet direct verhelpen. We raden aan om tijdelijk over te stappen op Spark Email.

NOOT 2 (Belangrijk): Bovenstaande bug is met de laatste update opgelost, het is belangrijk dat de volgende instellingen worden gebruikt met het instellen van het mail account.
Bij het eerste opstarten kies je voor -> Account Toevoegen.
Hierna het Email adres invoeren en op Doorgaan drukken.  Nu kunnen er twee zaken gebeuren hebben we gemerkt met het testen van een aantal accounts. Mogelijkheid 1, hij gaat gelijk door naar de IMAP en SMTP instellingen die ingevoerd kunnen worden.
Mogelijkheid 2, hij gaat gelijk door naar Exchange instellingen, dit is niet goed indien je een regulier email account hebt. Hier klik je dan bovenaan op het vraagteken en voor AccountProvider wijzigen. Hier kan je kiezen voor IMAP om hem vervolgens als normaal in te stellen.

De instellingen die je dient aan te houden:

Weergavenaam:  Zelf in te richten naar wens
Beschrijving: Zelf in te richten naar wens
IMAP hostnaam:   imap.mijnhostingpartner.nl  poort 993
Security Type: STARTTLS
IMAP gebruikersnaam:  jouw email adres
IMAP wachtwoord: jouw wachtwoord van het email adres

SMTP server voor uitgaande mail:
SMTP hostnaam: smtp.mijnhostingpartner.nl poort 587
Security Type: STARTLS
SMTP gebruikersnaam: jouw email adres
SMTP wachtwoord: jouw wachtwoord van het email adres

Verder is het belangrijk dat je 100% zeker weet dat het email adres en wachtwoord kloppen. Probeer daarom altijd te werken via kopiëren en plakken, desnoods even in een kladblok. En test de gegevens eerst op https://webmail.mijnhostingpartner.nl.

Met bovenstaande gegevens hebben we getest met drie totaal verschillende accounts en domeinen. Op verschillende netwerken en dit werkt nu op tijd van schrijven. 19-11-2021.

VEROUDERD ARTIKEL VOLGT

In dit artikel word behandeld hoe een email adres van mijnhostingpartner kan worden ingesteld in de outlook applicatie van Microsoft.
Dit betreft de outlook app voor IOS en Android.
De instructie gaat als volgt voor Android:

1) Dowload de app Microsoft Outlook voor uw besturingssysteem.

2) Start de app op tot het volgende scherm:
Email instellen - Outlook app

3) Hierbij selecteer je "Andere e-mail (IMAP)"
Hierna geef je de gegevens op via de volgende wijze:
-Waar de eerste regel jouw Naam of bedrijf zijn.
-Tweede regel is jouw Email adres wat aangemaakt is in het control panel. heb jr dit nog niet dan kan je dit op de volgende wijze aanmaken.
-Derde regel is jouw wachtwoord
-Vierde regel is een omschrijving van het account, bijvoorbeeld "Werk"

Email instellen - Outlook app

Dit zijn de instellingen die tot zover ingesteld kunnen worden, zodra hier meer informatie van beschikbaar is zal dit artikel geüpdate worden.

Dit is getest op een Android toestel, mail kan verzonden en ontvangen worden via de imap server instellingen.

4) Email instellen voor IOS

De stappen voor IOS zijn hetzelfde, hieronder volgende stappen nogmaals:

Email instellen - Outlook app

5) Hier selecteer je "Andere Mail IMAP"

Email instellen - Outlook app

En kun je jouw gegevens invoeren. Hierna kan je de App gebruiken in combinatie met een email adres van mijn hosting partner