MijnDomeinPartner.nl

Categorieën

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

*NOOT* Als je dit activeert zal de mail in Outlook bijvoorbeeld niet meer werken.
*Noot 2* om dit in te stellen is het noodzakelijk dat je een administrator email account aanmaakt. Dit is ook op een later stadium toe te voegen aan een bestaand mail account, dit vindt je onder de mail instellingen in het klanten of control panel.

Het kan zijn dat je al je zaken op de mail afhandelt. Hierbij is het belangrijk dat er een goed en veilig wachtwoord op zit. Het is sinds kort mogelijk om hierbij een 2 factor authenticatie toe te voegen. Hiervoor dien je wel eerst een mail account aangemaakt te hebben. Dit kan op de volgende wijze: Hoe maak ik een e-mail adres aan?
Om dit ook verder in te stellen is het noodzakelijk dat dit aangezet wordt op domeinniveau, dit is dus alleen mogelijk met een administrator account via de webmail. Selecteer bij het mail account dus de administrator mogelijkheid, om dit hierna op de volgende plek te activeren:

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

• Als je dit account hebt aangemaakt dien je eerst in te loggen op de webmail en vervolgens klik je op de instellingen.

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

• Klik vervolgens aan de rechter kant op 2-Step Authentication.

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

• Vul vervolgens je herstel e-mail adres in.

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

• Scan de code met de gewenste authenticator app en vul hierna de code in.

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

Als je dit hebt doorgelopen is de 2 factor authenticatie geactiveerd op de webmail.

2 factor authenticatie toevoegen aan de webmail

duo verificatie