Categorieën

Witte pagina bij een PHP script

Je krijgt een witte pagina wanneer je een PHP script uitvoert / aangepast hebt. En als je de browsertools opent zie je een 500 error code terug. Dan heb je een harde fout in je code zitten.

In dit geval dien je uitgebreide foutmeldingen aan te zetten in jouw code.

Je kan PHP errors weergeven door de volgende code helemaal bovenaan je pagina te zetten:

ini_set("display_errors", 1);
error_reporting(E_ALL);

Dus net na de openingstag van PHP

Indien je gebruik maakt van een Content Management Systeem wat in PHP is gemaakt dan is dit vaak in een apart config bestand, Joomla bijvoorbeeld de configuration.php, WordPress de wp-config.php etc. Raadpleeg hiervoor je documentatie.

Let op:

Parse errors treden op voordat een PHP-script wordt uitgevoerd. Dit betekend dat deze niet weergegeven zullen worden, immers wordt de standaard waarde voor display_errors op dat moment nog uit de php.ini gehaald.

Meer informatie over PHP errors kun je ook hier vinden:

https://www.php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php