Domeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email HostingDomeinnaam registreren | Email Hosting

Tips bij het registreren van een domeinnaam

Tips bij het registreren van een domeinnaam
MijnDomeinPartner

Tips bij het registreren van een domeinnaam

Bij het registreren van een domeinnaam kunnen een hoop factoren gelden. Welke extensie, hoeveel karakters en nog veel meer vragen. In deze blog lichten we de beste tips toe. En helpen je de keuze voor een domeinnaam gemakkelijker te maken. 

Een domeinnaam fungeert als je adres op het internet, elke bezoeker krijgt er mee te maken. Indirect via een zoekopdracht in een zoekmachine of direct door het intypen van de domeinnaam. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. En de volgende tips te gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw domeinnaam geen hindernis vormt, maar juist een pluspunt. 

Domeinnaam extensie

Een domeinnaam extensie is hetgene wat achter de daadwerkelijke domeinnaam komt te staan. Dit kan een land extensie zijn. Of dit kan doelen op de eigenschappen van de website. De meest bekende zijn natuurlijk .nl, .com of .org. Waarbij de .com en .org internationaal bekend staan als herkende domeinnaam extensies. En voor een internationale markt nog steeds de beste keuzes zijn. 

Wanneer je de focus echter hebt gelegd op 1 landelijke markt dan is een landextensie vaak de meest logische keuze. Zoals het .nl domeinnaam, .be of .de domeinnaam. Deze extensies komen het meest vertrouwd over in de markt waar jij bekend in wil raken. Een landelijke extensie heeft ook de voorkeur voor zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo. Een landelijke partij voor een loodgieter is natuurlijk interessanter dan een loodgieter in Brazilië. 

Bepaal dus in welke markt jouw diensten of content het meest geschikt is, en stem daar jouw aankoop van een domeinnaam op af. 

Vastgelegde regelgeving voor domeinnaam registraties

Er zijn bij elke domeinnaam registraties een aantal vaste regels aan verbonden. Dit zijn bijvoorbeeld een maximum van 67 karakters in de domeinnaam, het niet gebruiken van hoofdletters en vreemde tekens, het niet gebruiken van bepaalde scheldwoorden of het aanzetten tot haat en geweld. Allemaal redelijke regels uiteraard. 

Hou je hier dus aan bij het registreren van domeinnaam, zelfs als jouw domeinnaam door de automatische monitoring heen glipt dan zal een domeinnaam op een later stadium afgekeurd worden door of de bovenliggende partij of de hosting partij.

Hou het brandable

Met brandable bedoelen we dat je rekening ermee houdt dat een domeinnaam gemakkelijk te onthouden dient te zijn en “lekker bekt”. Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer de domeinnaam dient te spellen aan de telefoon of dat je hier altijd moeite in dient te steken om verstaanbaar te moeten maken.

Met een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is en brandable gebrand kan worden, zal je gemakkelijker jezelf op de kaart kunnen zetten op ook Social Media. Voor velen websites een grote bron van verkeer.

Ook zoekmachines hebben hier vaak een voorkeur aan, de oude truc van altijd een keyword in het domeinnaam neerzetten heeft nauwelijks meer effect. Wat aangetoond is met een hoop onderzoeken en case studies.

Hou het professioneel 

Wat je naast het brandable in je achterhoofd dient te houden is dat je domeinnaam ook professioneel eruit dient te zien. Naast het aanspreken van jouw bezoekers dien je natuurlijk geen negatieve associëren te hebben met het domeinnaam. En denk eraan dat je wellicht niet alleen contact hebt met de door jouw gewenste doelgroep. Je wilt in vrijwel alle gevallen geen bepaalde doelgroepen afschrikken. Hetzelfde als bedrijven die willen adverteren op jouw website of hun diensten willen aanbieden. 

Kosten van het registreren van een domeinnaam

Een domeinnaam registeren kan al voor een zeer lage prijs bij MijnDomeinPartner.nl. Gebruik nu de domeinnaam configureer tool om de exacte prijs voor de door jouw gewenste domeinnaam in te zien. En hem gelijk vast te leggen. Voor een .nl domeinnaam kan dit al voor een jaar voor €2,50 ex btw!

Haal alles uit jouw domeinnaam, sluit een hosting pakket af!

Om de volgende stap te zetten met jouw domeinnaam dien je hier ook een hosting pakket voor af te sluiten. Met een hosting pakket beschik je over alles wat je nodig hebt om van jouw domeinnaam een succes te maken. Denk hierbij aan een website, email accounts van jouw eigen domeinnaam en een veilige database om al jouw data in op te slaan. Ook beveiliging hebben we er standaard bij inzitten met een SSL certificaat waardoor je jouw Website mee kunt beveiligen. En standaard TLS beveiliging op je email hosting zodat je zorgeloos kan mailen zonder er iemand over je schouders meekijkt. 

Sluit dus nu jouw domeinnaam af bij MijnDomeinPartner.nl en zet die stap om ook van jouw online plan een succes te maken! Nog niet overtuigd of nog even een vraagje? We zijn direct bereikbaar via onze online chat die rechts onderin te vinden is. Een van onze enthousiaste collega’s staat je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden.